Splash Lease - Splash Lease
Tips voor jouw stage-sollicitatiegesprek
Woensdag 16 mei 2018

Na de zomer moet je gaan stagelopen, maar je wordt al zenuwachtig als je denkt aan het sollicitatiegesprek. Geen zorgen! Wij hebben een paar tips voor je op een rijtje gezet!

1. Ken je kwaliteiten

Er gaat 100% gevraagd worden wat je het bedrijf te bieden hebt. Het is erg moeilijk om van jezelf te zeggen dat je ergens goed in bent, maar het is wel precies wat ze willen horen. Bedenk je van tevoren dus goed wat je kwaliteiten zijn, en wees niet bang om dit te zeggen.

2. Kom op tijd

Het lijkt erg voor de hand liggend, maar te laat komen is zeker geen pre. Sta je in de file of heeft je bus vertraging? Bel ze even op en leg het uit! Dan weten ze waarom je wat later bent, en maakt het meestal niet uit. Communication is the key.

3. Verdiep je in de organisatie

Zorg dat je zoveel mogelijk te weten komt over het bedrijf waar je hebt gesolliciteerd! Ze vinden het leuk om te weten dat je interesse in ze toont en deze kennis helpt je bij het gesprek.

4. Bedenk vragen

Goed voorbereide sollicitanten staan een puntje voor. Bedenk van tevoren wat vragen die je wilt weten, zoals de praktische dingen van de stage werkzaamheden. Het wordt ook altijd zeer gewaardeerd als je vragen stelt over het bedrijf. Dat toont interesse.

5. Geef aan waar je je in wilt ontwikkelen

Het dus belangrijk dat je je kwaliteiten benoemd, maar het is ook belangrijk dat je je valkuilen aangeeft. Vertel ze waar je nog moeite mee hebt en waar je jezelf verder in wilt ontwikkelen. Het is natuurlijk een stage, en ze moeten weten waar ze je bij gaan helpen.

Heb je een vraag? Contact