Splash Lease - Splash Lease
Zo reinig jij je vaatwasser!
Maandag 31 december 2018

Je wilt natuurlijk niet van vieze borden eten of uit half schone bekers drinken. Je hebt die vaatwasser juist zodat alles weer 100% schoon is. Al helemaal als er bezoek komt. Zorg daarom dat je hem goed onderhoudt!

1. Op de meeste vaatwasblokjes staat dat alles erin zit, maar vul het zout áltijd bij. Je zal zien dat je glazen daarna een stuk schoner zijn. Hetzelfde geldt voor het glansspoelmiddel, je vaat glimt als nooit tevoren.

2. Haal regelmatig de filters eruit en maak ze leeg en schoon. Bij het schoonmaken van het fijnfilter is het belangrijk om ook de achterkant schoon te maken, ook als het er aan de bovenkant schoon uitziet.

3. Check regelmatig de sproeiarmen, dat zijn die dingen die draaien en waar het water uit komt. Soms komen daar etensresten in. Klik ze los en maak de gaatjes goed schoon.

4. Draai ook af en toe eens een lege vaatwasbeurt met een kopje azijn (gewoon op het rekje zetten) en een halve citroen. Zo worden vetresten verwijderd en ruikt je machine weer fris!

5. Oh en last but not least: spoel ALTIJD de borden en pakken met zetmeel (aardappels) héél goed af! Komt dat in je vaatwasser, dan krijg je een korrelige aanslag op al je vaat. Kun je daarna alsnog gaan afwassen…

Heb je een vraag? Contact