Splash Lease - Splash Lease
Voor- en nadelen van verschillende soorten drogers
Woensdag 23 januari 2019

Welke droger is voor jullie huis het meest geschikt? Wij zetten de verschillende soorten wasdrogers op een rijtje. Alle drogers hebben natuurlijk een heel duidelijk voordeel; meteen je was vanuit de wasmachine in de droger schuiven en je hoeft het niet meer op te hangen. Dat betekent dat je niet meer in een soort tent woont de dagen nadat je je dekbed hebt gewassen en dat je handdoeken heerlijk zacht uit de droger komen. Super chil. Maar wist je dat er allemaal verschillende soorten drogers zijn, met hun eigen voor- en nadelen?

Luchtdroger
Dit is de goedkoopste versie van een wasdroger, maar niet de meest handige. De vochtige lucht wordt via een slang of buis naar buiten afgevoerd. Het is dus belangrijk dat je een afvoermogelijkheid voor de droger hebt als je deze aanschaft.

Condensdroger
Als je geen mogelijkheid hebt om de warme lucht met een slang of buis naar buiten af te voeren, dan is een condensdroger ideaal. Deze vangt het vocht op in een waterreservoir. Je kunt deze na elke wasbeurt gemakkelijk in de gootsteen legen.

Warmtepompdroger
Dit is de meest luxe en energiezuinige variant die er is. De warmtepompdroger hergebruikt zijn eigen warme lucht. Er is ook een waterreservoir en deze drogers zijn tot wel 60% zuiniger dan luchtdrogers en condensdroger.

Wasdroogcombinatie
Dit is een wasmachine en een droger in één. Perfect als je niet veel ruimte hebt in je huis, maar toch een wasmachine en een droger wilt hebben. Het enige na deel aan dit apparaat is dat er vaak meer wascapaciteit is dan droogcapaciteit waardoor je niet al je was meteen kan drogen.

Wil je graag een droger huren? Dat kan bij Splash Lease al voor een vast laag bedrag per maand. Zo kun je de huurprijs met je huisgenoten delen en zitten bezorging en eventuele reparaties gewoon bij de maandprijs in begrepen!

Heb je een vraag? Contact