Splash Lease - Splash Lease
Fris supermakkelijk je wasmachine even op
Donderdag 16 januari 2020

Je wilt niet dat er na het wassen nog steeds een muffe lucht in je kleding hangt. Dat kan wel gebeuren als een wasmachine niet goed schoon is. Het is daarom slim om je wasmachine af en toe te reinigen, zodat ‘ie echt fris blijft. De wasmachine gaat hierdoor ook een stuk langer mee.

Stap 1. Begin met het schoonmaken van de rubberen rand in de binnenkant van de wasmachine. Dit is de machetrand, hier zit vaak een grijze aanslag op. Deze aanslag heet vetluis en ontstaat wanneer er teveel wasmiddel wordt gebruikt of wanneer je vaak op lage temperaturen wast.

Stap 2. Haal eerst even de stekker van de wasmachine uit het stopcontact. Haal nu het zeepbakje uit de wasmachine, maak dit goed schoon en droog het af voordat je het terug stopt.

Stap 3. Maak ondertussen de ruimte van het zeepbakje goed schoon met een doekje. Vaak zitten ook hier flink wat aangekoekte zeepresten. Plaats daarna het schone zeepbakje terug.

Stap 4. Reinig het filter. Het filter kan gereinigd worden door het klepje (deze zit vooraan de machine, links of rechts onderin) of de plint open te maken. Hierachter zit een dop, deze kan open worden gedraaid; let op want hierbij kan water uit deze uitgang stromen. Nu kan je het filter schoonspoelen en de plek waar het filter in zat schoonmaken.

Stap 5. Doe een grote schep soda met een oude handdoek in de lege trommel en draai een 90°C wasprogramma. Het is verstandig dit daarna nog een keer te herhalen maar met schoonmaakazijn in plaats van schoonmaaksoda. Door de combinatie van schoonmaakmiddel en hoge temperatuur lossen vet, vuil en kalk supergoed op. Je wasmachine is nu helemaal schoon en je was gaat weer super lekker ruiken!

Is je wasmachine echt niet meer te redden? Kijk dan even bij onze producten en wie weet kun je samen met je huisgenoten voor een vast bedrag per maand een nieuwe wasmachine huren.

Heb je een vraag? Contact