Contact? WhatsApp of bel 088-1990111

Houd voedselinfecties uit je studentenhuis!

Een bekend verschijnsel in studentenhuizen: vieze pannen op het fornuis, afwas van een paar dagen geleden die nog in de gootsteen staat. Een koelkast met producten over de datum die nooit worden gecheckt. Studentenhuizen zijn nooit super hygiënisch. Hierdoor loop je het gevaar op voedselinfecties. Hoe voorkom je het?

Allereerst

Een voedselinfectie is best gevaarlijk. Je kan er erg ziek van worden. Hierbij kun je denken aan kwaaltjes waar we het normaal ook niet over hebben: diarree, braken, koorts en in ernstige gevallen nierfalen of hersenvliesontsteking. En is dat het nou echt waard voor een paar borden waar je te lui voor was om af te wassen?

Schone keuken

Zorg voor een schone werkplek. Vervang de vaatdoeken elke dag, dat kan natuurlijk makkelijk omdat je een mooie Splash wasmachine hebt! In deze vaatdoeken schuilen vervelende huisgenoten zoals salmonella en andere nare bacteriën. Was deze op minimaal 60 graden, zodat je alle ziekmakers doodt. Zorg er ook voor dat je het keukengerei zoals messen en snijplank goed reinigt. Misschien ook voor gebruik, als je de schoonmaakkunsten van die ene huisgenoot niet vertrouwt…

Kliekjes

Kliekjes moet je goed invriezen, dan zijn ze nog 3 maanden houdbaar. Bewaar je ze in de koelkast? Dan moet je ervoor zorgen dat de koelkast op 4 graden staat en de kliekjes binnen twee dagen zijn opgegeten. Een sticker op een bakje met de datum plakken is een makkelijke en goede manier om bedorven voedsel te voorkomen.

Koelkast

Check elke week twee keer of er nog voedsel over de datum is in de koelkast. Heb je verpakkingen en potjes opengemaakt? Schrijf er dan meteen met een permanent maker even de datum op. Dan weet je hoelang het al open is en dat je het na een week moet weggooien.

Lees ook

Splash Dating
Je Witgoeddate op Maandag

Een Frisse Start van 2024

Een Frisse Start van 2024
@splashlease
01-01-2024
Een Frisse Start van 2024 Gelukkig nieuwjaar! Tijd om de bladzijde om te slaan...
Splash Dating
Je Witgoeddate op Maandag

Vier Samen, Waar je ook Bent

Vier Samen, Waar je ook Bent
@splashlease
25-12-2023
Vier Samen, Waar je ook Bent Beste studenten, Terwijl velen van jullie zich op...
De Basics
 

Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer!

Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer!
@splashlease
09-09-2022
Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer! In jouw kleine studentenka...