Splash Lease - Splash Lease
Zo was je goedkoper!
Donderdag 30 januari 2020

Wij vinden het heel belangrijk om aan het milieu en de toekomst te denken. Doe jij dat ook? Niet alleen handig voor je extra karmapunten, maar door de lage energierekening ook nog eens handiger voor je portomonnee. Gebruik deze tips bij je volgende wasbeurten.

Was op lage temperaturen
De wasmiddelen die nu worden verkocht, zijn zo gemaakt dat ze ook op lage temperaturen bijna alle vlekken kunnen verwijderen. Het is dus niet meer nodig om op hoge temperaturen te wassen. Al bij 30 graden wordt je was heel schoon.

Behandel vlekken voordat je wast
Je kunt vieze vlekken het beste behandelen voordat je de was in de wasmachine doet. Smeer wat wasmiddel, soda of azijn op de vlek voordat je gaat wassen. Hierdoor hoef je minder heet te wassen en gaan de vlekken er alsnog uit.

Gebruik wasnoten
Wasnoten geven natuurlijke mineralen af die de PH-waarde van het water in de wasmachine laten stijgen. Door de natuurlijke reiniging hoef je dan minder of zelfs geen wasmiddel te gebruiken.

Volle bakken wassen!
Het is zonde om een halfvolle wasmachine te laten draaien. Zorg dat je een goede volle trommel hebt. Als je nog een vuist op je vieze was kan maken zit je trommel goed vol en maakt de machine ook nog goed schoon.

Maak je eigen wasmiddel
In heel veel wasmiddelen zitten schadelijke stoffen. Als je zelf je eigen wasmiddel maakt dan weet je zeker dat er geen schadelijke stoffen in zitten. En het is ook nog eens hartstikke goedkoop! Kijk hier voor ons recept om je eigen wasmiddel te maken.

ECO
De meeste nieuwe machines hebben een eco-stand. Veel mensen denken dat dit minder zuinig is, omdat het programma langer duurt. Maar de programma's zijn zo ingesteld dat de wasmachine langer wast, maar op lagere temperaturen waardoor het alsnog zuiniger is!

Elektriciteit
Weet je of jullie piek- en daluren hebben? Was dan in de daluren, dat is goedkoper! Je controleert dit simpel door even te kijken in de meterkast, zie je één meter dan heb je enkeltarief. Zie je er twee, en veranderen de cijfers op beide meters? Dan heb je piek- en daltarief.

Heb jij een oud apparaat staan, of een wasmachine zonder eco-stand? Kijk eens bij onze producten. Heel veel van onze wasmachines hebben een eco-stand, waardoor jij super milieuvriendelijk kan wassen en veel geld bespaard!

Heb je een vraag? Contact