Contact? WhatsApp of bel 088-1990111

Fris je koelkast op!

Je kent het vast wel: je opent de koelkast en er komt toch een muffe lucht uit dat ding.. Je hebt gelijk geen trek meer. Handig als je voor een stiekeme late-night-snack ging, maar meestal vooral heel smerig. We leggen uit hoe jij je koelkast super makkelijk schoon kan maken.

  1. Zet de koelkast uit, ontruim ’m en gooi alles wat over datum is weg. Haal de rekjes, lades en planken eruit en was af met wat afwasmiddel. Maak de binnenkant schoon met een sopje van warm water, allesreiniger en een schepje soda. Droog goed na. Vuil in de randjes van de rubbers verwijder je simpel met een wattenstaafje.
  2. Besteed extra aandacht aan het afvoergaatje in de achterwand. Dat kan vol gaan zitten met stinkende prut. Goed schoonmaken dus, eventueel met behulp van een satéprikker. Is de koelkast van z’n plek, pak dan meteen de stofzuiger om de achterkant stofvrij te maken.
  3. Kies om je vrieskist of -vak te ontdooien bij voorkeur een dag dat ’t vriest dat het kraakt. Dan kan de inhoud probleemloos buiten liggen. Als je een plantenspuit vult met heet water en een beetje allesreiniger en daarmee de wanden inspuit, gaat het ontdooien vrij snel. Of houd er een föhn naast, dan gaat het ook vlugger. En hoef je niet met een krabber in de weer om de laatste ijsrestjes te verwijderen.

Nu je toch bezig bent nog een andere tip


Waterkokers worden kalkvrij als je er half water, half schoonmaakazijn tot ruim boven het verwarmingselement ingiet. Niet laten koken, maar een uurtje laten weken. Daarna een paar keer goed naspoelen. Voor koffiezetapparaten geldt hetzelfde, alleen laat je de water/azijnmix eerst voor de helft doorlopen. Dan een half uurtje wachten en weer aanzetten. Voor gebruik ook met schoon water door laten lopen.

Is je koelkast echt niet meer te redden? Kijk eens naar onze fijne koel-vriescombinaties bij onze producten. Samen met je huisgenoten deel je dan de lage maandelijkse huur!

Lees ook

Splash Dating
Je Witgoeddate op Maandag

Niet Duur, Wel Romantisch: Studenten Date-tips!

Niet Duur, Wel Romantisch: Studenten Date-tips!
@splashlease
20-11-2023
Niet Duur, Wel Romantisch - Studenten Date-tips! Budgetvriendelijke date ideeën...
De Basics
 

Waarom je als student beter kunt huren bij Splash Lease!

Waarom je als student beter kunt huren bij Splash Lease!
@splashlease
06-10-2022
Waarom je als student beter kunt huren bij Splash Lease!Splash Lease verhuurt ap...
De Basics
 

Houd voedselinfecties uit je studentenhuis!

Houd voedselinfecties uit je studentenhuis!
@splashlease
16-09-2022
Houd voedselinfecties uit je studentenhuis! Een bekend verschijnsel in studenten...