Contact? WhatsApp of bel 088-1990111

Wasmiddel Wonders: Do's en Don'ts

Hey daar, studenten! Als student ben je waarschijnlijk bekend met de eindeloze wasbergen en het mysterie rondom wassen en wasmiddel. Want laten we eerlijk zijn, de juiste dosis wasmiddel kan het verschil maken tussen schone kleren en een wasramp. Geen zorgen, we hebben hier wat handige do's en dont's op een rijtje gezet om je te helpen!

Do: Gebruik de juiste hoeveelheid wasmiddel Op een fles wasmiddel van 0,75 liter zit vaak een dop waar ongeveer 40mililiter in past. Een volle dop is dan genoeg voor een halfvolle trommel. Op de verpakking vind je veelal de aanbevolen hoeveelheid. Daarnaast speelt de hardheid van het water en de hoeveelheid was mee. Bij hard water en meer was is er meer wasmiddel nodig. In Nederland kun je uitgaan van zacht of gemiddeld water.

Don't: Overdrijf niet met het gebruik van wasmiddel Meer is niet altijd beter als het gaat om wasmiddel. Te veel wasmiddel kan leiden tot overtollig schuim waardoor er lekkage kan ontstaan daarnaast kan te veel ook leiden tot zeepresten op je kleding en in je wasmachine. Te weinig daarentegen kan weer te weinig reinigingskracht bieden.

Do: Behandel vlekken als een pro Vlekken zijn de vijand van schone kleding, maar met de juiste behandeling kun je ze verslaan. Behandel ze vooraf met een vlekkenspray of ander soort vlekkenmiddel. Er zijn in de winkel of online diverse middeltjes voor verschillende soorten vlekken te krijgen. Zo is er voor ieder type vlek wel een middel te vinden hiermee heb je de beste kans om die vlekken te overwinnen.

Don't: Mengen als een Mad Scientist! Het kan verleidelijk zijn om verschillende soorten wasmiddelen te mixen als een soort wasmiddelcocktail in de hoop op een beter resultaat. Maar geloof ons, dat wordt geen goed verhaal. Het kan je kleding verpesten en je wasmachine laten sputteren als een oude brombeer. Houd het simpel en gebruik altijd één soort wasmiddel per wasbeurt.

Do: Gebruik een wasverzachter indien gewenst Als je van lekker zachte en fris ruikende kleding houdt, kan een wasverzachter een goede toevoeging zijn aan je wasroutine. Voeg het toe aan het juiste bakje (kleine bakje met ster of bloem) in je wasmachine volgens de instructies op de verpakking voor een extra zachte en heerlijk geurende was.

Don't: Gebruik wasverzachter op sportkleding of handdoeken Wasverzachter kan een laagje achterlaten op sportkleding en handdoeken, waardoor ze minder goed vocht absorberen en ademen. Gebruik daarom geen wasverzachter op deze items en behoud hun prestaties en absorptievermogen.

Do: Gebruik azijn voor zachtere kleding Voeg in plaats van wasverzachter een scheutje azijn toe aan de wascyclus om je kleding zachter te maken en de opbouw van zeepresten en kalkaanslag te verminderen. Bye bye, stugge handdoeken!

Don't: Gebruik geen warm water voor alle wasbeurten Warm water kan sommige stoffen beschadigen en energie verspillen. Koud water is vaak voldoende voor een effectieve reiniging!

Do: Regelmatig Onderhoud van de Wasmachine Last but not least, vergeet niet om regelmatig je wasmachine schoon te maken. Een schone machine zorgt voor schone kleren en verlengt de levensduur van je wasmachine. Reinig 1x per maand het filter van je wasmachine en draai een kookwas programma met wat azijn of soda om de opbouw van zeepresten, vetluis en nare geurtjes te voorkomen.

Met deze eenvoudige do's and dont's ben je goed op weg naar een schoon en fris studentenleven, zonder gedoe met wasmiddel. Is jouw wasmachine onlangs stuk gegaan of ben je gewoon op zoek naar een nieuw model en wil je graag zorgeloos kunnen wassen? Neem dan eens een kijkje bij ons assortiment wasmachines

Do: Maak je Wasdag Fun Wassen hoeft niet saai te zijn! Zet je favoriete muziek op, maak een dansje terwijl je de was sorteert, en maak er een feestje van. Voor je het weet, ben je klaar en ruikt je kleding hemels.

Met deze do's and dont's van wasmiddel ben jij klaar om je wasdag fris en fruitig te maken. Dus gooi die was in de machine, laat het magische wasmiddel zijn werk doen, en geniet van schone, stralende kleding! Hebben jullie nu een verouderde machine of is er een apparaat stuk gegaan bij jullie thuis? Overweeg dan een witgoed abonnement voor de beste wasapparatuur zonder de zorgen van installatie of reparatie. Zo hou je meer tijd over voor jouw studie en vrije tijd. Maak het jezelf makkelijk!

Lees ook

Splash Dating
Je Witgoeddate op Maandag

Een Frisse Start van 2024

Een Frisse Start van 2024
@splashlease
01-01-2024
Een Frisse Start van 2024 Gelukkig nieuwjaar! Tijd om de bladzijde om te slaan...
De Basics
 

Wat te doen in de kerstvakantie?

Wat te doen in de kerstvakantie?
@splashlease
23-12-2022
Wat te doen in de kerstvakantie? Kerst zit erop en je hebt nog heerlijk een wee...
De Basics
 

Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer!

Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer!
@splashlease
09-09-2022
Weg ermee! 5 tips voor een opgeruimde studentenkamer! In jouw kleine studentenka...