Contact? WhatsApp of bel 088-1990111

Hoe houd je inbrekers uit je huis?

Je hoort het helaas veel te vaak.. Weer een aantal laptops weg uit een studentenhuis. We hebben een aantal tips voor je op een rijtje gezet om te voorkomen dat er ook bij jouw studentenhuis wordt ingebroken. Op deze manier verklein je de kans dat zo meteen ook jouw laptop en camera weg zijn..

Verlicht de voordeur
Als je voordeur verlicht is, is de kans groter dat de buren ook opletten of toevallig iets zien. Beter een goede buur, dan een verre vriend!

Plaats een stalen strip aan de buitenzijde van de voordeur
Dit voorkomt dat inbrekers met een betaalpas de deur open kunnen maken. Zorg ook dat je de deur altijd op slot draait, in plaats van alleen maar achter je dicht te trekken.

Draai altijd je eigen kamerdeur op slot
Als je een verzekering hebt afgesloten, geldt deze alleen als er inbraaksporen zijn. Dus check nogmaals je slot of vervang 'm als je niet zeker weet wie er allemaal een sleutel hebben.

Geen “geheime plekjes” meer
Haal die sleutels onder de deurmat en plantenpot maar weg... Spreek bijvoorbeeld met een vriend/vriendin die in de buurt woont dat jullie elkaars sleutel bewaren. Een stuk veiliger!

Leg je waardevolle spullen niet in het zicht
Als je laptop midden in je kamer ligt, maak je het inbreker wel heel gemakkelijk om deze mee te nemen. Dit geldt natuurlijk ook voor andere waardevolle spullen. Leg die bijvoorbeeld achter in je kast of onder je kussen. Zorg er in ieder geval voor dat het niet pal voor een raam ligt.

Draai altijd de deur op slot.
Ook als je héél even naar de supermarkt gaat. Voordat je het weet is er iemand binnen en ze zijn ook zo weer weg.