Contact? WhatsApp of bel 088-1990111

Zo onderhoud je de droger

Een slecht onderhouden droger is een veelvoorkomende oorzaak van brand in huis. Genoeg reden om deze dus regelmatig schoon te maken!

Pluizenfilter

In de deur van je droger zit een pluizenfilter. Voor of na elke droogbeurt dient het stof van de filters te worden gehaald. Let er ook op dat het filter niet dicht gaat zitten, dit kun je zien door plekken waar helemaal geen stof meer gaat zitten. Wanneer dit het geval is kun je het beste het filter ontkalken door deze in azijn te laten weken. Houd ook de doorgang achter het filter goed schoon.

Condensor (alleen voor condensdrogers)

Achter een klepje onderin zit de condensor. In de meeste gevallen is de condensor gemakkelijk schoon te maken. Het beste kun je de condensor gewoon even onder de douchekop houden en aan beide kanten goed doorspoelen. Houd ook de ruimte achter de condensor stofvrij.

Droogtrommel

Drogers zijn tegenwoordig vaak voorzien van sensoren die meten wat de droogtegraad van de was is. Door resten wasmiddel en wasverzachter kunnen deze sensoren verstopt raken en dus de droogtegraad niet meer juist meten. Daarom is het verstandig ook de droogtrommel zelf af en toe met een sponsje en een beetje schoonmaakmiddel schoon te maken.

Afvoerslang

Wanneer de droger is aangesloten op een afvoerslang is het belangrijk dat deze ook goed wordt schoongehouden, omdat er stof in kan blijven zitten. Door de slang af en toe door te spoelen voorkom je verstopping waardoor je droger niet meer goed zou kunnen drogen.